Ομιλίες Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, Α΄μέρος

πνευματικά θέματα από γνωστούς ιεροκήρυκες σε αρχεία mp3

Ομιλίες Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, Α΄μέρος

Δημοσίευσηαπό Salas » 18 Οκτ 2010, 18:50

Εικόνα

«Γιὰ τὴν Ἐκκλησία, ὁ σεβασμὸς στὴ δημιουργία εἶναι σεβασμὸς στὸ ὄνομα τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ· ἡ ἐπικοινωνία τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὴν κτίση ὡς κατασκεύασμα τοῦ Θεοῦ εἶναι ἀτραπὸς θεογνωσίας· οἱ ἀξίες ὡς αἰώνιες εἶναι ἀνώτερες ἀπὸ τοὺς ὅποιους ἀνθρώπινους νόμους· οἱ σχέσεις κοινωνίας μεταξὺ τῶν ἀνθρώπων ἀποτελοῦν ἔκφραση καὶ ἀντανάκλαση τῆς μεθεκτικῆς σχέσης τοῦ ἀνθρώπου μὲ τὸν Θεό· τὸ αὐτεξούσιο, ἡ ἐλεύθερη βούληση, ὁ ἁρμονικὸς σύνδεσμος ψυχῆς καὶ σώματος καὶ ἡ μοναδικότητα καὶ ἰδιαιτερότητα τῶν προσώπων συνθέτουν τὸν κύριο ἄξονα τῆς σωτηρίας καὶ τὴν πολυτιμότερη περιουσία τοῦ ἀνθρώπου, ἡ δὲ αἰώνια προοπτικὴ καὶ ἡ αἴσθηση τῆς ἀνάγκης τοῦ Θεοῦ συναπαρτίζουν τὰ μέσα μὲ τὰ ὁποῖα μπορεῖ νὰ ξεπεράσει τὰ δεσμὰ τοῦ θανάτου καὶ τοὺς περιορισμοὺς τῆς ἀνθρώπινης φύσης του. Χωρὶς ὅλα αὐτά, ὁ ἄνθρωπος μπορεῖ μὲν νὰ παρατείνει τὴ διάρκεια τῆς ζωῆς του, μπορεῖ νὰ μεταβάλει τὴ μορφή της, δὲν μπορεῖ ὅμως νὰ ἔχει αἴσθηση τῆς ζωῆς οὔτε βίωση τῆς βαθύτερης φύσης του». (ὁμιλία στὸ Διεθνὲς Συνέδριο τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, 29-8-2000)

Κατεβάστε την Α΄σειρά ομιλιών του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου που εκφωνήθηκαν κατά την Μ.Εβδομάδα του 2007 και στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, με θέμα τις αρετές, την υπομονή, τον πόνο, τα αναπάντητα ερωτήματα, τις θεϊκὲς συναντήσεις και το αυθεντικὸ βίωμα.

http://www.paterikoslogos.com/html......Page is hidden to guests . Please register and login to see it . (δεξί κλικ, αποθήκευση προορισμού ως...)
Salas

Δημοσ.: 955
Εγγραφη: 03 Μάιος 2009, 17:50
Ονομα: Αβραάμ
Λίγα λόγια για τον εαυτό σας: Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το κυριακάτικο κήρυγμα του γέροντα επισκόπου Αυγουστίνου. Είμαι λαϊκός
πόσες ομιλίες ακούτε την εβδομάδα ?: 5
Ποιός είναι ο αγαπημένος σας ιεροκήρυκας ?: επ. Αυγουστίνος Καντιώτης ,
Κατάσταση: έγγαμος λαικός,
Πόλη κατοικίας: Κατερίνη

Re: Ομιλίες Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, Α΄μέρος

Δημοσίευσηαπό Salas » 20 Οκτ 2010, 18:57

«Γονείς απελευθερωμένοι από την αγάπη μας»
Βιντεοσκοπημένη ομιλία

http://www.paterikoslogos.com/html......Page is hidden to guests . Please register and login to see it .
Salas

Δημοσ.: 955
Εγγραφη: 03 Μάιος 2009, 17:50
Ονομα: Αβραάμ
Λίγα λόγια για τον εαυτό σας: Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το κυριακάτικο κήρυγμα του γέροντα επισκόπου Αυγουστίνου. Είμαι λαϊκός
Ποιός είναι ο αγαπημένος σας ιεροκήρυκας ?: επ. Αυγουστίνος Καντιώτης ,
Πόλη κατοικίας: Κατερίνη

Re: Ομιλίες Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, Α΄μέρος

Δημοσίευσηαπό spi017 » 07 Ιούλ 2012, 19:20

Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
spi017

Δημοσ.: 11
Εγγραφη: 08 Μαρ 2010, 22:30
Ονομα: Σπυρος
Λίγα λόγια για τον εαυτό σας: προσπαθω να γινομαι καλυτερος χριστιανος.
Ποιός είναι ο αγαπημένος σας ιεροκήρυκας ?: Νικόλαος επ. Μεσογαίας,
Πόλη κατοικίας: αθηνα

Επιστροφή στην ομιλίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : spyropoulou και 1 επισκέπτης

-gr